martes, 26 de octubre de 2010

Arxiu: BROU! (22/12/2007)


Un clàssic de los Xey: 'Menudo Menú'


Aquella freda nit d'hivern vam poder pendre un bon brou (el de la foto) preparat per en Quim, i les croquetes ('la resurrecció de la gallina' segons Josep Pla) que en van sortir, preparades per la Montse. Entre mos i mos es van llegir textos de Lewis Carroll, Álvaro Cunqueiro, Leonardo da Vinci, Edward Lear, Josep Pla, i part d'un poemari dedicat a les virtuts del cagar...:



També es va llegir alguna de les receptes del llibre 'La cocina caníbal', de Roland Topor:



'MAMÁ A LAS ROSAS BLANCAS: Bese a su mamá en las dos mejillas y luego córtela en dos; échela en agua hirviendo; quítele la cabeza que sonríe bondadosamente -podría estropearle el apetito-, la columna vertebral y todos los huesos que pueda. Prepare unas patatas cocidas y cortadas en rodajas que pondrá en una ensaladera. Mézclelas con pequeños cachitos de su mamá, y aliñelo todo con aceite de oliva en el momento de servir. No se olvide de poner unas rosas blancas debajo del plato: protegerán el mantel y además, a su mamá le gustaban tanto...'

Aquest és un tema de Flatus Vocis Trio (Llorenç Barber, Bartolomé Ferrando i Fátima Miranda) del seu únic disc Grosso Modo (1986). Tabula Plena era massa llarg per posar-lo aquella nit, però ara el podeu disfrutar tot sencer:



Podeu trobar altres temes musicals relacionats amb el menjar, en aquest fantàstic programa d' Ars sonora, 'Las cosas de comer'. Entre d'altres, un fragment del tema de Flatus Vocis Trio, un tema d'Eduardo Polonio sobre els textos culinaris de Leonardo da Vinci o The well tempered kitchen, d'Alien Productions:

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